۱۳۸۸ بهمن ۱۱, یکشنبه

هدف گذاری راهی به سوی آینده ی بهتر

رسانه شمائید
ما شایسته چیزی بیشتر از اینها هستیم . می توانیم بیش از این از زندگی بهره ببریم . باید بگوییم چه خواسته داریم ، بگوییم که شایسته رسیدن به این خواسته هستیم . اگر ما نگوییم ، کس دیگری این کار را به جای ما نخواهد کرد . کسی نمی تواند به جای ما قدم به میدان زندگی ما بگذارد . اگر ما این کار را نکنیم ، این کار انجام نمی شود .



عقل سلیم حکم می کند که اگر در زندگی خواهان چیزی باشیم ، ساده ترین کار این است که آن را مشخص نماییم . هر کسی می تواند خواسته هایش را اعلام کند اما در واقع هرگز این طور نیست . اگر از اشخاص بپرسیم که در زندگی چه آرزویی دارند اغلب نمی توانند پاسخ صریح بدهند .
اگر دقیقاً ندانیم که چه خواسته ای داریم . هرگز نمی توانیم قدمی به پیش بگذاریم و خواسته هایمان را مشخص سازیم . اگر برای ما دشوار است که خواسته خود را شناسایی کنیم ، نگران نباشیم و بدانیم که در این رهگذر تنها نیستیم و عده کثیری از مردم در این مهم با دشواری روبرو هستند .
اغلب مردم نمی دانند چگونه خواسته های خود را شرح دهند ، علتش هم این است که از خواسته هایشان مطلع نیستند . حتماً برای شما بارها اتفاق افتاده که بر سر دو راهی متوقف شده اید . دو دلی و تردید به توقف اقدام منتهی می شود . اقدام نکردن عواقبی دارد که آن را دوست نداریم . اینگونه زندگی شبیه موشکی سرگردان در آسمان می شود .
مطالبی را که احتمالاً می توانیم با اطمینان از آن حرف بزنیم این است که چه چیزی را نمی خواهیم . شاید سالها زندگی در شرایط ناخوشایند علتی باشد تا آنچه را که دوست نداریم ، بفهمیم و درک کنیم ، اما تشخیص آنکه چه چیزی را می خواهیم و چه خواسته ای داریم به مراتب دشوارتر است . ما در این دنیایی که زندگی می کنیم تا چیزی را نخواهیم به ما نمی دهند . در مورد هدفهای زندگی ، حداکثر چیزی را بگیریم همان مقداری است که درخواست کرده ایم . بعد از آنکه خواسته هایمان را مشخص کردیم ، ممکن است چیزی دست کم نزدیک به آنچه که می خواهیم دریافت کنیم . از سوی دیگر حتی اگر ندانیم چه خواسته ای داریم مشخص است که نمی توانیم متقاضی آن شویم . هر کسی که بتواند خواسته هایمان را برآورده سازد ، باید برای این امر خواسته ما را بشناسد ، بنابراین در ابتدا باید بگوییم که چه خواسته ای داریم . از سوی دیگر از آنجا که شرط رسیدن به خواسته ، اطلاع داشتن از خواسته است ، باید درپاسخ دادن دقت کافی کرد . درست نداشتن و اطلاع نداشتن از به کلی ندانستن هم بدتر است . افرادی وجود دارند که عمری را صرف رسیدن به چیزی کرده اند که مطمئن هستند آن را می خواهند . تلاش فراوانی کرده اند ، مدتهای طولانی وقت گذاشتند ، از خود گذشتگی کردند اما دست آخر ناامید شدند . اشکالشان در این است که راه را اشتباه رفته اند ، در جهت اشتباه قدم برداشته اند و حالا از مقصد مورد نظرشان فاصله گرفته اند .
از سوی دیگر باید به عنصر زمان نیز توجه کرد . رسیدن به هر خواسته ای به صرف وقت نیاز دارد . انسانها با محدودیت زمانی روبرو هستند . در زمان انجام دادن بسیاری از کارها روزی به سر می رسد و فرصت از دست می رود .
لازمه رسیدن به هر هدفی ، مشخص کردن آن است . باید بدانیم که چه می خواهیم و چه خواسته ای داریم . باید هر لحظه به جانب هدف قدم برداریم ، آن را بشناسیم و اصلاح کنیم . به همین شکل هم باید وقتی هم از مسیر حرکت خارج می شویم ، خارج شدنمان را احساس کنیم . وقتی از هدف اطلاع داشته باشیم می دانیم کدام رفتار ما در جهت رسیدن به خواسته و کدام رفتار در جهت فاصله گرفتن از آن است . وقتی هدف را بشناسیم نزدیک شدن به آن را احساس می کنیم و در زمان مناسب به آن می رسیم .
لازمه رسیدن به هدف قبل از هر کاری شناسایی آن است . اگر بخواهیم موفق شویم باید بتوانیم به این سئوالات پاسخ دهیم ؟
1 ـ هدف ما کدام است ؟ دقیقاً چه کاری است که باید بکنیم و چه نتیجه ای است که باید عاید ما شود تا بتوانیم بگوییم « به هدف خود رسیده ایم ؟ »
2 ـ چه می خواهیم ؟
3 ـ وقتی به خواسته مان برسیم ، این خواسته ما چه شکل و شمایلی دارد ؟
4 ـ با چه کسی تلاش می کنیم ؟
5 ـ وقتی به خواسته مان برسیم ، زندگی مان با حالا چه تفاوتی پیدا می کند ؟
برای رسیدن به هدف چه جنبه هایی از زندگی را باید تغییر داد ؟ به عبارت دیگر ، در حال حاضر چه می کنیم و یا چه کاری را باید بکنیم و یا نکنیم که در کار دستیابی به هدف ، تولید اختلال می کند ؟ اگر نتوانیم به تفصیل لازم به همه این پرسش جواب دهیم ، بدانیم که از آمادگی کافی برخوردار نیستیم . یکی از مشکلات بسیاری از اشخاص این است که بیش از اندازه کلی گویی می کنند . چند بار تا به حال شنیده ایم که اشخاص گفته اند « تنها خواسته ی من این است که خوشبخت شوم » .
پاسخ به ظاهر مشخصی است که اما به عنوان یک هدف زندگی مشخصاً کسی با این اندیشه به جایی نمی رسد . وقتی هدف داشته باشیم در حکم سکان دار کشتی هستیم که راه رسیدن به لنگرگاه را می شناسیم و اگر ندانیم به کجا می خواهیم برسیم ، به جایی نمی رسیم . به توصیه ها و پیشنهادات زیر توجه کنید .
شجاع و با این حال واقع بین باشیم . خجالت نکشیم ، خواسته هایمان را هر چه هست در نظر بگیریم ، حداکثر چیزی را بگیریم ، که آن مقداری است که تقاضا کرده ایم ، به خیلی کم قانع نباشیم ، زیرا ممکن است عمری را به تلاش برای رسیدن به چیزی بگذرانیم که در واقع خواسته ما نیست . از سوی دیگر واقع بین باشیم . بدانیم که چه کسی هستیم و در چه شرایطی قرار داریم . از سوی دیگر مراقب باشیم که راه رسیدن به هدف را با خود هدف اشتباه نگیریم . بسیاری از مردم هدفی را در نظر می گیرند اما فکر نمی کنند که با رسیدن به آن هدف چه احساسی پیدا می کنند . برای مثال ابتدا خواسته هایمان را بیان کنیم «من یک اتومبیل خوب و یک شغل پردرآمد می خواهم » .
باید بدانیم که داشتن اتومبیل خوب و شغل پر درآمد هدف نیستند بلکه وسیله رسیدن به هدف هستند . باید از این حد قدمی فراتر بگذاریم ، باید از خود بپرسیم چرا یک اتومبیل خوب و شغل پردرآمد می خواهیم ؟ جواب به احتمال زیاد این است که ما از آن جهت اینها را می خواهیم که به احساس ناشی از داشتن آنها علاقه مند هستیم . در این مثال داشتن اتومبیل و شغل پردرآمد احتمالاً به ما احساس امنیت خاطر و به زندگی کیفیت می دهد و اینها ، چیزهایی هستند که ما احتیاج داریم .
اگر به واقع فکر می کنیم که خواهان اتومبیل خوب هستیم ، سری به قبرستان اتومبیل ها بزنیم و ببینیم که اتومبیلی که سالها قبل خواهان آن بودیم به چه حال و روزی افتاده است . اگر به راستی هدف ما این است باید قدری بیشتر فکر کنیم . کار پردرآمد هم ممکن است از دست برود .
اگر آنچه به واقع می خواهیم احساس غرور کردن و رسیدن به امنیت خاطر است ، واقع بینانه نیست که همه تلاش خود را معطوف به این دو خواسته یعنی اتومبیل و شغل بکنیم . ممکن است به ده طریق دیگر هم بتوانیم به خواسته هایمان برسیم و تنها یکی از این ده طریق مؤثر واقع شود . مسلماً اگر ده روش برای رسیدن به خواسته ی ما وجود داشته باشد ، شانس رسیدن به آن افزایش می یابد .
حالا دوباره سؤالات زیر را از خود بپرسیم و جوابهایمان را بنویسیم . اگر این کار را تکرار کنیم سرانجام به خواسته ای که در زندگی داریم ، می رسیم .
1 ـ چه می خواهیم ؟
2 ـ برای رسیدن به آن چه باید بکنیم ؟
3 ـ اگر به خواسته هایمان برسیم ، چه احساسی پیدا می کنیم ؟
4 ـ بنابراین خواسته حقیقی این است که ... ( آنچه در جواب سئوال شماره 3 توضیح دادیم ) .
5 ـ بنابراین برای تحقق خواسته هایمان چه باید بکنیم ؟
با خود صمیمی و صادق باشیم و از همه مهمتر مشخص و موجز صحبت کنیم .
در نهایت باید دست به کارشویم . هدفمان را شناخته ایم و با عزم و جزم متعهد شویم که در راستای تحقق خواسته خود کاری صورت دهیم .
فراموش نکنیم که در دنیای رقابت آمیز زندگی می کنیم ، کسانی هستند که می توانند آنچه را که می تواند حق ما باشد به خود اختصاص دهند ، می توانند اموال ، جایگاه ، حق فکر کردن و احساس کردن ما را بگیرند . چرا کاری می کنیم که دیگران به راحتی بیشتری به این خواسته خود برسند ؟ وقتی مصمم می شویم و بدانیم که چه خواسته ای داریم ، می توانیم شجاعانه بگوییم « زمان من است ، نوبت من است ، این از آن من است ، من خواهان آن هستم ، اینجا و همین حال » ما به تجربه می دانیم که چیزی ناراحت کننده تر از این نیست که کسی در مسابقه ای شرکت کرده باشد و بعد در میانه راه متوقف شود و با این حالی مدعی پیروزی باشد . ما نباید یکی از اشخاص باشیم . ممکن است مجبور باشیم بر هراس ، احساس گناه ، احساس خجالت خود غلبه کنیم . ما شایسته چیزی بیشتر از اینها هستیم . می توانیم بیش از این از زندگی بهره ببریم . باید بگوییم چه خواسته داریم ، بگوییم که شایسته رسیدن به این خواسته هستیم . اگر ما نگوییم ، کس دیگری این کار را به جای ما نخواهد کرد . کسی نمی تواند به جای ما قدم به میدان زندگی ما بگذارد . اگر ما این کار را نکنیم ، این کار انجام نمی شود . و بالاخره مدیر زندگی خود باشیم . همین حالا مصمم شویم که خواسته هایمان بر حق هستند و می توانیم به آنها جامه عمل بپوشانیم .

بر گرفته از مجله راه موفقیت شماره 13 /س


حزب مشروطه ايران The Constitutionalist Party of Iran (CPI) Digeran

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نظر شما بلافاصله منتشر خواهد شد. این بلاگ خبری، امکانات اندکی دارد و براساس اعتماد و خودکنترلی اداره می‌شود. لطفا از موضوع خارج نشوید و خویشتندار باشید.

نظرسنجی در رابطه با فعالیت این وبلاگ خبری

Twitter Updates

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    درخواست همکاری:

    web counter
    سلام بر بازدید کنندگان عزیز،
    شما هم می توانید سهراب را در افزایش کیفیت و کمیت مطالب با ارسال لینک خبر و یا مطالب خودتان که به نوعی در ارتباط با خبر های روز جنبش سبز است، یاری دهید. مطلب شما در اولین فرصت درج خواهد شد. برای این منظور، مطلب یا لینک مورد نظر را به آدرسsohraabirani@gmail.com ارسال دارید.
    با تشکر از حسن همکاری شما،
    سهراب