۱۳۸۹ فروردین ۲۶, پنجشنبه

قانونگذاران ايران قدرت نظارتی خود را محدود کردند

رسانه شمائید
قانونگذاران ايران قدرت نظارتی خود را محدود کردند | ايران | فارسی




* نيويورک تايمز زير عنوان "پارلمان ايران قدرت نظارتی خود را محدود کرد" می نويسد پارلمان (مجلس شورای اسلامی ايران) در اقدامی غيرعادی روز چهارشنبه قانونی را تصويب کرد که قابليت و توانائی خود دربازبينی واصلاح مقررات وضع شده توسط قدرتمندترين نهادهای غير منتخب کشور را محدود ميکند.

هنوز روشن نيست چه عاملی پارلمان را به تصويب قانونی واداشته است که رسما اختييارات تفويض شده به خود در چارچوب قانون اساسی را تضعيف ميکند. اما بنظر ميرسد تصميم متخذه اذعانی به اين واقعيت است که پارلمان منتخب درايفای نقش خود درمقام ناظربرنهادهای کشوراغلب با مانع مواجه بوده است.

اين مصوبه درعين حال معرف گامی ديگر در جهت تبديل ايران به کشوری است که اختييارات و قدرت مقامات انتصابی و متحدين آيت الله علی خامنه ای رهبر ارشد به مراتب بيشتراز نمايندگانی است که انتخاب شده اند.

اين تصميم پارلمان، که در گزارش های دو وب سايت رسمی دولت منعکس شده است، توانائی قانونگذاران را برای بازبينی و اصلاح مقررات وضع شده توسط شورای نگهبان، مجلس خبرگان، شورايعالی امنيت ملی، و مجمع تشخيص مصلحت نظام محدود ميکند.

مقررات وضع شده توسط اين نهادها ازاين پس مشمول نظارت پارلمانی نخواهد بود و بايد از طريق کميته ای ديگر بنام شورايعالی تنقيح قوانين انجام شود که ترکيبی ازچند متحد رهبر ارشد، و رئيس پارلمان است.

پس از انتخابات مورد اختلاف رياست جمهوری در ماه ژوئن (خرداد) آيت الله خامنه ای و متحدانش کسانی را که از تصميماتشان انتقاد کنند دشمنان کشور قلمداد ميکنند. نمايندگان پارلمان با رای محدود ساختن اختييارات خود، ممکن است اين پيام را ميدهند که می خواهند از روياروئی با آيت الله خامنه ای اجتناب کنند.

* خبرگزاری آسوشيتدپرس در گزارشی زير عنوان "کتابخانه کنگره پيام های منعکس در تويتر را برای نگاه مجدد پژوهشگران به وقايع مهم آرشيو ميکند" می نويسد تويترآرشيو پيام های خود را که نخستين آنها روز بيست و يکم مارس ۲۰۰۶ از Jack Dorsey يکی از بنيان گذاران اين شبکه اجتماعی اينترنتی است، به کتابخانه کنگره آمريکا هديه ميکند.

کتابخانه کنگره آمريکا ميخواهد از طريق اين آرشيو به پژوهشگران امکان بررسی وقايع عمده ای را بدهد، که انتخاب باراک اوباما به مقام رياست جمهوری آمريکا در سال ۲۰۰۸، اعتراض ها در ايران در سال گذشته، و زلزله هائيتی در سال اجاری، از جمله آنهاست.
منبع:


http://www1.voanews.com/persian/news/iran/IRAN-PARLIAMENT-04-15-10-90943934.html


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

نظر شما بلافاصله منتشر خواهد شد. این بلاگ خبری، امکانات اندکی دارد و براساس اعتماد و خودکنترلی اداره می‌شود. لطفا از موضوع خارج نشوید و خویشتندار باشید.

نظرسنجی در رابطه با فعالیت این وبلاگ خبری

Twitter Updates

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    درخواست همکاری:

    web counter
    سلام بر بازدید کنندگان عزیز،
    شما هم می توانید سهراب را در افزایش کیفیت و کمیت مطالب با ارسال لینک خبر و یا مطالب خودتان که به نوعی در ارتباط با خبر های روز جنبش سبز است، یاری دهید. مطلب شما در اولین فرصت درج خواهد شد. برای این منظور، مطلب یا لینک مورد نظر را به آدرسsohraabirani@gmail.com ارسال دارید.
    با تشکر از حسن همکاری شما،
    سهراب